Ψυχολόγος Υγείας (MSc)
Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP)

Ψυχοθεραπεία: ένα πολύτιμο δώρο προς τον εαυτό μας

Τα τελευταία χρόνια είναι πλέον κοινή παραδοχή στον επιστημονικό κόσμο, το γεγονός ότι η ψυχοθεραπεία είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης σε καταστάσεις όπως: χρόνιο άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, διαταραχές διατροφής, ψυχολογικές εξαρτήσεις, προβλήματα σχέσεων, σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Τα φάρμακα που συνήθως χορηγούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι μεν πολύ σημαντικά για την ανακούφιση από τα συμπτώματα, αλλά μόνο η ψυχοθεραπεία μπορεί να δώσει οριστική λύση, επειδή φέρνει στην επιφάνεια τη βαθύτερη αιτία του εκάστοτε προβλήματος. Η επεξεργασία του υλικού που αναδύεται οδηγεί μεταξύ των άλλων, στην αποκατάσταση του συμπτώματος.

Η ψυχοθεραπεία είναι ένα μαγικό ταξίδι σε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας, το οποίο μας αναγεννά. Μας δίνει τη δυνατότητα να επουλώσουμε τις πληγές μας, να λυτρωθούμε από βασανιστικά συναισθήματα, να αποκαταστήσουμε την αυτοεκτίμησή μας, να σταθούμε στα πόδια μας και να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι.

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τον πυρήνα της ύπαρξής μας, να βρούμε την αλήθεια που υπάρχει μέσα μας και να αποκτήσουμε καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας και με τους άλλους ανθρώπους. Αυτό εξασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και έναν διαφορετικό τρόπο ύπαρξης. Γι’ αυτούς τους λόγους, η ψυχοθεραπεία είναι ένα πολύτιμο δώρο προς τον εαυτό μας.

Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου

Συγγραφέας άρθρου: Παναγιώτα Δ. Κυπραίου MSc Ψυχολογία Υγείας, MBPsS - Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP) - Επόπτρια Σωματικής Ψυχοθεραπείας - Συντονίστρια Σχολών Γονέων https://www.psychotherapeia.net.gr