Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μου Leaf Leaf

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Η απόδοση στα ελληνικά, η σύνθεση και επιμέλεια ανήκει στην κάτοχο της ιστοσελίδας Παναγιώτα Δ. Κυπραίου. Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου.


Top

Η κατάθλιψη της οικονομικής κρίσης: Πως την αντιμετωπίζουμε;

Πολλοί από μας, ως θεραπευτές ερχόμαστε σε επαφή με πελάτες που έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης όχι μόνο στο βιοτικό τους επίπεδο αλλά και σε προσωπικά και βαθύτερα συναισθηματικά θέματα. Ο φόβος και η απόγνωση που βιώνουν οι άνθρωποι δεν αφορά μόνο την εξάντληση των οικονομικών αποθεμάτων. Στην ουσία πρόκειται για μια κρίση εμπιστοσύνης.

Περισσότερα...

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η κατάθλιψη

Όλοι μας λίγο ως πολύ, έχουμε υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης όχι μόνο στο βιοτικό μας επίπεδο αλλά και σε προσωπικό και βαθύτερα συναισθηματικό επίπεδο.Υπάρχει φόβος και απόγνωση που δεν αφορά μόνο την εξάντληση των οικονομικών αποθεμάτων. Στην ουσία πρόκειται για μια κρίση εμπιστοσύνης.

Περισσότερα...

Πως μπορείτε να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη που μπορεί να εμφανιστεί λόγω της οικονομικής σας κατάστασης;

Καταρχήν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι ο άνθρωπος που είναι καλά δομημένος, με καλές σχέσεις, με όραμα, με νόημα ζωής, μπορεί να επανακάμψει στη κρίση. Αυτός που έχει μάθει στο ψεύτικο, στα αγαθά, στο χρήμα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το χρήμα που χάθηκε δεν έχει υπόβαθρο. Ήταν απλά χαρτί (π.χ. ομόλογα) και όχι πραγματική αξία. Η πραγματική αξία δεν χάνεται ποτέ.

Περισσότερα...

Θετικές όψεις της οικονομικής κρίσης

Η κρίση είναι μια ευκαιρία για να:

Αλλάξουμε. Η κρίση είναι μια ευκαιρία για αλλαγή. Αφήνεις κάτι και πας σε κάτι άλλο. Κάθε αλλαγή σε συσπειρώνει, σε κάνει πιο εκλεκτικό. Υπάρχει περιορισμός αλλά και επικέντρωση στην ουσία.

Περισσότερα...