Ψυχολόγος Υγείας (MSc)
Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP)

Τι είναι η ψυχοθεραπεία Gestalt;

Όπως και η σωματική ψυχοθεραπεία, η Gestalt είναι μια ολιστική ψυχοθεραπευτική μέθοδος, που εξετάζει συνολικά τον άνθρωπο. Θεωρεί ότι ο νους, το σώμα και τα συναισθήματα αποτελούν μια λειτουργική ενότητα και βοηθά το άτομο να αναγνωρίσει, να εμπιστευτεί και να βασιστεί στους δικούς του εσωτερικούς πόρους.

Η Gestalt δουλεύει με αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα στο άτομο, εστιάζοντας στα συναισθήματα και τις σωματικές αισθήσεις που υπάρχουν την τρέχουσα χρονική στιγμή. Μ’ αυτό τον τρόπο μαθαίνεις να συντονίζεσαι μ’ αυτό που έχει σημασία στο παρόν και να ζεις μια πιο πλήρη και ουσιαστική ζωή. Στην πορεία, αποκτάς επίγνωση για τις πεποιθήσεις, τα μοτίβα συμπεριφοράς και εμπειρίες του παρελθόντος που μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην εσωτερική σου γαλήνη και επιτυχία. Αυτή η συνειδητότητα ανοίγει το δρόμο για νέες επιλογές και θετική αλλαγή.

Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου

Παναγιώτα Δ. Κυπραίου Ψυχολόγος Υγείας (MSc) - Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP) - Επόπτρια Σωματικής Ψυχοθεραπείας - Συντονίστρια Σχολών Γονέων  https://www.psychotherapeia.net.gr