Ψυχολόγος Υγείας (MSc)
Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP)

Τι παραπάνω προσφέρει η σωματική προσέγγιση σε σχέση με τη συμβατική ψυχοθεραπεία;

Είτε τα θέματα που αντιμετωπίζεις σε επηρεάζουν σωματικά είτε συναισθηματικά, μια προσέγγιση που εξετάζει όλες τις πτυχές του εαυτού σου, είναι πιο ολοκληρωμένος τρόπος δουλειάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια πολύπλοκη σχέση με το σώμα τους και αρκετοί το θεωρούν σαν κάτι αποσυνδεδεμένο από τον εαυτό.

Δίνουν λίγη ή καθόλου προσοχή στο σώμα τους, βλέποντας το σαν όχημα για τη ζωή και συχνά αποκτούν μια πιο συνειδητή σχέση μαζί του μόνο όταν αρρωσταίνουν.

Μια θεραπευτική προσέγγιση που μας βοηθά να εμβαθύνουμε στο σωματικό μας βίωμα, να παρατηρήσουμε τους τρόπους με τους οποίους εκφραζόμαστε μέσω της κίνησης και των χειρονομιών – που μπορεί κάποιες φορές να έρχονται σε αντίφαση με το πως νομίζουμε ότι αισθανόμαστε – μπορεί να προσφέρει μια πολύ σημαντική ευκαιρία για επανασύνδεση.

Η δουλειά με το σώμα επιτρέπει μεγαλύτερη ποικιλία έκφρασης μέσω της κίνησης, του αγγίγματος ή της μεγαλύτερης επίγνωσης του τρόπου με τον οποίο το σώμα αποκαλύπτει μια αλήθεια πέρα από τους περιορισμούς της γλώσσας. Το σώμα έχει μια έμφυτη σοφία που αν την ακούσουμε σαν οδηγό για το ευ ζην, θα μας δώσει τη δυνατότητα για μια πιο αρμονική ζωή.

Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου

Παναγιώτα Δ. Κυπραίου Ψυχολόγος Υγείας (MSc) - Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP) - Επόπτρια Σωματικής Ψυχοθεραπείας - Συντονίστρια Σχολών Γονέων  https://www.psychotherapeia.net.gr