Ψυχολόγος Υγείας (MSc)
Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP)

Πως βοηθάει η σωματική ψυχοθεραπεία;

Η σωματική ψυχοθεραπεία δίνει έμφαση σε πολύ βασικές διαδικασίες της ζωής: πως ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους, πως παίρνουμε αυτό που χρειαζόμαστε, πως φτιάχνουμε όρια για να ορίσουμε τον εαυτό μας, πως βλέπουμε τον εαυτό μας και πως μας βλέπουν οι άλλοι, πως οργανώνουμε την ενέργειά μας για να βγούμε έξω στον κόσμο και πως επιστρέφουμε στον εαυτό μας για να ξεκουραστούμε και να αναπληρώσουμε την ενέργειά μας.

Αυτές είναι βασικές διαδικασίες – σωματικές, συναισθηματικές, διαπροσωπικές και πνευματικές – που μπορεί να υποστηρίχτηκαν ή να τραυματίστηκαν στη ζωή μας. Είναι επίσης διαδικασίες που μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω στους εαυτούς μας τώρα.

Όταν δουλεύουμε με το σώμα μας – ασχολούμαστε μαζί του, το ζωντανεύουμε, το ξεκουράζουμε, το τρέφουμε – μπορούμε να αφυπνίσουμε μέρη του σώματός μας, μέρη της ψυχής μας που μπορεί να είναι αδρανοποιημένα ή αφανή. Έτσι η σωματική δουλειά μπορεί να μας φέρει σε επαφή με βαθύτερους εσωτερικούς πόρους και μεγαλύτερες πρωτόγονες και αρχετυπικές δυνάμεις που παρέχει η ζωή.

Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου

Παναγιώτα Δ. Κυπραίου Ψυχολόγος Υγείας (MSc) - Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP) - Επόπτρια Σωματικής Ψυχοθεραπείας - Συντονίστρια Σχολών Γονέων  https://www.psychotherapeia.net.gr