Ψυχολόγος Υγείας (MSc)
Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP)

Εξάσκησε τις δεξιότητές σου

Εξασκώντας τις δεξιότητές σου έχεις τη δυνατότηταα να αντιπαρέλθεις την απώλεια της αίσθησης του σκοπού που κάνει τις εμπειρίες τραυματικές.

Ο καθένας μας έχει μια προσωπική ταυτότητα. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και να ασχοληθούμε με πράγματα που επιβεβαιώνουν ποιοι είμαστε.

Όλοι είμαστε καλοί σε κάτι. Μερικοί είναι καλοί στο μαγείρεμα, στο να γράφουν ποίηση, στη γλυπτική, στο να παίζουν κιθάρα, να ζωγραφίζουν, και ούτω καθεξής.

Χρησιμοποιήστε τις δεξιότητές σας και προσπαθήστε να δημιουργήσετε όσο μπορείτε περισσότερο στον τομέα που είστε ικανοί. Νιώστε την ευχαρίστηση από τις δημιουργίες σας. Σε τι είστε καλοί; Μουσική, σχέδιο, χειροτεχνία, μαγείρεμα, μαθηματικά, κηπουρική, παζλ; Εξασκηθείτε και απολαύστε !!

Χρησιμοποιήστε το βιβλίο μαγειρικής σας και δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα. Ακόμα καλύτερα, μιλήστε με έναν φίλο που είναι επίσης κλεισμένος κάπου, μοιραστείτε μια συνταγή μαζί του την οποία θα μαγειρέψετε και οι δύο και ορίστε μια ώρα που θα φάτε μαζί το γεύμα σας σε βιντεοκλήση και θα συγκρίνετε τι έχετε κάνει.

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους. Μαγειρέψτε και προσφέρετε γεύματα, διαβάστε στα παιδιά, τραγουδήστε, φτιάξτε μάσκες, προσφέρετε τα δώρα σας στον κόσμο.

Ακόμη μπορείτε να δημιουργήσετε διαδικτυακές εκπομπές με ό, τι έχετε να προσφέρετε.

Μείνετε σε επαφή με τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την επαγγελματική σας ταυτότητα.

Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου

Συγγραφέας άρθρου: Παναγιώτα Δ. Κυπραίου Ψυχολόγος Υγείας (MSc) - Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια (ECP) - Επόπτρια Σωματικής Ψυχοθεραπείας - Συντονίστρια Σχολών Γονέων  https://www.psychotherapeia.net.gr

Πηγές

Trauma Research Foundation. (2020). Nurturing our mental health during the COVID-19 pandemic[Video]. Retrieved 11 April 2020, from https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ny1hBwulGcA&feature=emb_logo.

Trauma Research Foundation. (2020). Caring for yourself [Video]. Retrieved 22 April 2020, from https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=GSAfyYJG1kY&feature=emb_logo.