Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μου Leaf Leaf

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Η απόδοση στα ελληνικά, η σύνθεση και επιμέλεια ανήκει στην κάτοχο της ιστοσελίδας Παναγιώτα Δ. Κυπραίου. Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου.


Top

Πως μπορείτε να διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα

Kαταρχήν είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα αρνητικά σας συναισθήματα εκφράζουν τις ανεκπλήρωτες συναισθηματικές σας ανάγκες. Επίσης, κάθε αρνητικό συναίσθημα έχει μια θετική αξία.

Ας δούμε μια μέθοδο διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων:

 

Αναρωτηθείτε γιατί σας ενοχλεί κάτι.

Δείτε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις ανεκπλήρωτες συναισθηματικές σας ανάγκες, την παιδική σας ηλικία και τις πεποιθήσεις σας.

Εξετάστε την πιθανότητα κάποιες από τις πεποιθήσεις σας να είναι δυσλειτουργικές και θυμηθείτε ότι οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν.

Να θυμάστε ότι η αποδοχή της ευθύνης βοηθάει στην απελευθέρωση της μνησικακίας.

Επαναπροσδιορίστε την κατάσταση ως μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη.

Αλλάξτε κάποιες από τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες σας σε προτιμήσεις, ώστε να τις αποδυναμώσετε συναισθηματικά και να εξαρτάστε λιγότερο απ’ αυτές.

 

Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου

Συγγραφέας άρθρου

Παναγιώτα Δ. Κυπραίου MSc, ECP, MBPsS - Σωματική & Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Σχολών Γονέων, Επόπτρια Σωματικής Ψυχοθεραπείας www.psychotherapeia.net.gr