Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μου Leaf Leaf

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Η απόδοση στα ελληνικά, η σύνθεση και επιμέλεια ανήκει στην κάτοχο της ιστοσελίδας Παναγιώτα Δ. Κυπραίου. Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου.


Top

Μέθοδος EMDR

Το EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) είναι μια ψυχοθεραπευτική τεχνική ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αποκατάσταση του ψυχικού τραύματος, άγχους, πανικού, δυσάρεστων αναμνήσεων, μετα-τραυματικού στρες και άλλων συναισθηματικών προβλημάτων.

Περισσότερα...

Η διαδικασία EMDR

Η ζωή είναι είναι από τη φύση της τραυματική. Τα τραύματα κάθε ανθρώπου μπορεί να είναι μεγάλα, προερχόμενα από απειλητικά για τη ζωή γεγονότα και ασθένειες ή μικρότερα, από δυσάρεστες εμπειρίες ζωής.

Περισσότερα...

Προετοιμασία για επεξεργασία EMDR

Πριν ξεκινήσει η επεξεργασία του «υλικού», δίνεται στο θεραπευόμενο η ευκαιρία να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται σε ένα διεστιακό ερέθισμα - είτε πρόκειται για έναν ήχο, ένα άγγιγμα ή κίνηση των ματιών δεξιά και αριστερά - καθώς εστιάζει  σε μια εικόνα και στις αισθήσεις του σώματός του.

Περισσότερα...

Προϋποθέσεις και αντενδείξεις για τη χρήση του EMDR

· Το EMDR πρέπει να είναι μέρος μιας ευρύτερης ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Είναι ένα μοντέλο που εφαρμόζεται στην κατάλληλη φάση της θεραπείας όπου ο θεραπευόμενος έχει σταθεροποιηθεί και νιώθει αρκετά ασφαλής για να ξεκινήσει την επεξεργασία τραυματικών αναμνήσεων.


Περισσότερα...