Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μου Leaf Leaf

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Η απόδοση στα ελληνικά, η σύνθεση και επιμέλεια ανήκει στην κάτοχο της ιστοσελίδας Παναγιώτα Δ. Κυπραίου. Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου.


Top

Η τελεία

Η μικρή Λία δεν συμμετείχε καθόλου στο μάθημα της ζωγραφικής. Πίστευε ότι δεν μπορεί να καταφέρει να ζωγραφίσει κάτι όμορφο. Και ήταν γεμάτη λύπη για αυτό. Ξέρετε, αυτή τη λύπη που με τον καιρό γίνεται θυμός και άρνηση.

«Αφού, σας λέω, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ!» έλεγε στη δασκάλα της.

Η δασκάλα της όμως με υπομονή και τρυφερότητα την παρότρυνε:

«Έλα, φτιάξε κάτι. Μια γραμμή, μια τελεία έστω…»

Και έτσι η Λία, έφτιαξε μια… τελεία. Φανταστείτε την έκπληξη της λοιπόν, όταν στο επόμενο μάθημα είδε πάνω από την έδρα της δασκάλας της, μέσα σε μια όμορφη κορνίζα την δική της τελεία!

Από κείνη τη μέρα ξεκίνησε να ζωγραφίζει τις δικές της, μοναδικές τελείες. Τελείες μικρές, τελείες μεγάλες, τεράστιες τελείες. Τελείες κόκκινες, μωβ, κίτρινες και μπλέ. Ένα σωρό τέλειες τελείες!

Η Λία όχι μόνο αγάπησε τη ζωγραφική, αλλά έγινε πηγή έμπνευσης και για άλλα παιδιά, που πίστευαν ότι δεν είναι τόσο ταλαντούχα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η ιστορία είναι από το ομότιτλο βιβλίο του Peter H. Reynolds – Εκδόσεις ΑΙΣΩΠΟΣ.

Μας υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει «δεν μπορώ». Όλοι έχουμε ικανότητες και χρειάζεται προσπάθεια για να τις ανακαλύψουμε και να τις αναδείξουμε. Χρειαζόμαστε ενθάρρυνση και υποστήριξη για να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας.