Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μου Leaf Leaf

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Η απόδοση στα ελληνικά, η σύνθεση και επιμέλεια ανήκει στην κάτοχο της ιστοσελίδας Παναγιώτα Δ. Κυπραίου. Όροι και Προϋποθέσεις Αναδημοσίευσης Περιεχομένου.


Top

Οι γονείς αγαπούν τα υπάκουα παιδιά...

Η διάπλαση από τους γονείς αποτελεί τη μεγαλύτερη σκλαβιά στον κόσμο. Αν μεγαλώσεις το παιδί με λάθος τρόπο, τότε πηγαίνει λάθος όλη η ανθρωπότητα. Το παιδί είναι ο σπόρος. Αν είναι δηλητηριασμένος ο ίδιος ο σπόρος κι αν έχει διαφθαρεί από ανθρώπους με καλές προθέσεις, που θέλουν το καλό, τότε δεν υπάρχει ελπίδα για έναν ελεύθερο άνθρωπο.

Ο φόβος είναι ότι αν μείνει το παιδί αδιάπλαστο από την αρχή, θα έχει τόση ευφυΐα, θα είναι σε τόση εγρήγορση και με τόση επίγνωση, που όλος ο τρόπος της ζωής του θα είναι τρόπος εξέγερσης. Και κανείς δεν θέλει τους εξεγερμένους οι πάντες θέλουν υπάκουους ανθρώπους.

Οι γονείς αγαπούν τα υπάκουα παιδιά. Να θυμάσαι όμως, το εξεγερμένο παιδί είναι το υγιές παιδί. Το εξεγερμένο παιδί δεν το σέβονται ή δεν το αγαπούν. Οι δάσκαλοι δεν το αγαπούν, η κοινωνία δεν του δείχνει σεβασμό. Το συντρίβουν.

Η ιδιοφυΐα συμβαίνει πολύ σπάνια, όχι επειδή γεννιούνται σπάνια οι ιδιοφυΐες. Η ιδιοφυΐα συμβαίνει σπάνια, επειδή είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις από την διαδικασία διάπλασης που κάνει η κοινωνία! Μόνο πότε-πότε κατορθώνει κάπως να ξεφύγει από τα νύχια της ένα παιδί.

Αν επιτρέψουμε και βοηθήσουμε το παιδί να αναπτύξει την ατομικότητά του χωρίς κανένα εμπόδιο από τους άλλους, θα έχουμε έναν όμορφο κόσμο. Τότε θα έχουμε πολλούς Βούδες, πολλούς Σωκράτες και πολλούς Χριστούς. Θα έχουμε μια πελώρια ποικιλία από ιδιοφυΐες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Osho

*Πηγή: http://www.osho.com