Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων
Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μου Leaf Leaf

Είμαι η Παναγιώτα Κυπραίου, Ψυχοθεραπεύτρια και Συντονίστρια Σχολών Γονέων με έδρα το Μαρούσι Αττικής. Παρέχω ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπεία & συμβουλευτική σε ιδιωτικό επίπεδο. Επίσης συντονίζω Ομάδες Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης και Σχολές Γονέων. Η θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθώ είναι Gestalt & Σωματική ψυχοθεραπεία.


Top

Παναγιώτα Κυπραίου - Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική Γονέων - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΜΑΡΟΥΣΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΜΑΡΟΥΣΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT - ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Πρακτικές αυτοβελτίωσης

 

Εστίαση στην Αναπνοή

Άσκηση διαλογισμού όπου χρησιμοποιούμε την αναπνοή μας ως άγκυρα για να «ξεκουράσουμε» την προσοχή μας. Καλλιεργούμε τη συνήθεια να είμαστε παρόντες στο "εδώ και τώρα" και να έχουμε επίγνωση σε αυτό που συμβαίνει μέσα μας. Με τακτική εξάσκηση αυτής της πρακτικής, καλλιεργούμε ενσυνειδητότητα, αυτοεπίγνωση και εκπαιδεύουμε το σώμα και το μυαλό μας να είναι πιο χαλαρά. Η τεχνική αυτή βοηθά επίσης πολύ στη διαχείριση των κρίσεων πανικού.


Ασφαλής Τόπος

Kαθοδηγούμενος οραματισμός που μας βοηθά να νιώσουμε ασφάλεια και προστασία. Με τακτική εξάσκηση, αυτή η πρακτική μας συμβάλλει στο να εδραιώσουμε μέσα μας την αίσθηση ασφάλειας και προστασίας, να αντιμετωπίζουμε κρίσεις πανικού, διάφορες φοβίες και ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.


Αυθεντικός Εαυτός

Kαθοδηγούμενος οραματισμός που βοηθά να αποκτήσουμε πρόσβαση στον αυθεντικό εαυτό μας -ένα μέρος μέσα μας, που είναι ήρεμο και γεμάτο φροντίδα.

Με τακτική εξάσκηση αυτού του διαλογισμού, καλλιεργούμε ενσυνειδητότητα, συμπόνια, αγάπη και αποδοχή για τον εαυτό μας.


Όταν αγάπησα τον εαυτό μου αρκετά...

Ένας σημαντικός οδηγός για όποιον αναζητά το δρόμο της αυτο-ίασης και της προσωπικής ανάπτυξης, Είναι ένα "λουτρό" αυτο-θεραπείας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια άσκηση διαλογισμού. Μας βοηθά να καλλιεργήσουμε συμπόνια, αγάπη και αποδοχή για τον εαυτό μας. Βασίζεται σε αποσπάσματα από το βιβλίο της Alison McMillen “When I loved myself enough”.

 

Συμπόνια προς τον εαυτό μας...

Kαθοδηγούμενος οραματισμός που μας βοηθά να καλλιεργήσουμε τη συμπόνια προς τον εαυτό μας, να κάνουμε ειρήνη μαζί του, να του επιτρέψουμε να είναι ό,πως είναι, χωρίς κριτική και απαξίωση.

 

 

Καλλιέργεια της ευγνωμοσύνης...

Kαθοδηγούμενος οραματισμός που μας βοηθά να καλλιεργήσουμε την ιδέα της ευγνωμοσύνης. Με τακτική εξάσκηση, αυτή η πρακτική προάγει την αίσθηση ενός θετικού εαυτού, την ανάπτυξη θετικού τρόπου σκέψης και θετικής στάσης στη ζωή. Αυτό λειτουργεί προστατευτικά ενάντια σε δυσάρρεστα συμπτώματα όπως άγχος, φόβος, κατάθλιψη, εμμονές κλπ. και έτσι έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.